Frozen Anna-Elsa

Themafeestje Frozen

Het Frozen thema is gebaseerd op de populaire Disney-films “Frozen” en “Frozen 2” en  gaat over de prinsessen Elsa en Anna uit het koninkrijk Arendelle. Het verhaal gaat over de betoverende band tussen twee zussen. Elsa heeft magische krachten en verandert alles in ijs, daarom is ze gevlucht. Anna gaat op avontuur om Elsa en het koninkrijk te redden. Dit doet ze samen met de stoere Kristoff en de grappige Olaf.

Het thema Frozen laat de magie van de winter zien en het draait om sneeuw, ijs en avonturen. Veel kinderen willen zelf de magie ervaren en dromen ervan om zelf Elsa of Anna te worden. Of wat dacht je van de muziek, deze sleept je ook helemaal mee in het verhaal. In dit artikel deel ik tips met je wat je kunt doen tijdens een themafeestje in de stijl van Frozen. Leuke tips over heerlijk eten, magische knutsels en betoverende spelletjes.

Heerlijk eten 

Bij het regelen van een feestje denk ik altijd als eerste aan eten. Een feestje en lekker eten horen voor mij bij elkaar. Ik mag dan ook graag uitpakken met bijzondere traktaties of wat lekkers. Mijn inspiratie haal ik zowel uit kookboeken als van het internet. Het thema Frozen is erg geschikt voor leuke en lekkere opties voor eten. Of je nu kiest voor iets lekkers aan het begin of wilt afsluiten met wat eten.

Een groot succes is als kinderen hun eigen eten mogen versieren. Zo kun je starten met het versieren van cake. En niet gewone plakjes cake, maar cake in de vorm van sterren. Je kunt dit vrij makkelijk zelf maken door een uitsteekvorm te gebruiken in de vorm van een ster. Zorg voor een goede topping zoals slagroom of banketbakkersroom en het versieren kan beginnen. Je kunt eindeloos variëren met versiering op de stercakejes. Wij hebben vooral gekozen voor versieringen in de kleuren blauw, wit en glitter. Witte marshmallows, suikerdecoraties en smarties in de kleuren blauwe en roze.

Of wat dacht je van het serveren van sneeuwpannenkoeken, de poedersuiker verwijst naar het sneeuwlandschap van Ardendelle. Heb je veel tijd om zelf pannenkoeken te bakken, dan heeft Annabella’s Foodblog nog een heel gaaf idee, blauwe Frozen pannenkoeken. Klik hier voor het recept.


Magische knutsels

Vooral meisjes vinden het erg leuk om te knutselen en dit is ook een makkelijke activiteit om tijdens een kinderfeestje thuis te organiseren. Wat ik wel aanraad is om eerst zelf te proberen hoe het werkt en of je blij bent met het resultaat. Want niets is vervelender om iets te knutselen wat niet goed in elkaar blijft zitten. Laat hier de jarige ook bij helpen, je hebt dan meteen een graadmeter of het niet te moeilijk is. 

Met een groep meiden van ongeveer 6 jaar hebben wij Frozen toverstafjes gemaakt. Nieuwsgierig hoe wij dit hebben gemaakt? Via deze link vind je de uitleg.
Zijn de kinderen iets ouder, maak dan een magische snowglobe. Dit is vrij eenvoudig zelf te doen met oude jampotjes. Wil je weten hoe je zelf een snowglobe maakt? Binnenkort deel ik hier de link met uitleg.

Je hebt snelle knutselaars en langzame knutselaars. Zorg daarom dat je wat extra knutselmateriaal hebt liggen voor de snellere kinderen. Dit kan vrij simpel door wat kleurplaten neer te leggen. Op internet zijn genoeg websites waar je gratis kleurplaten kunt printen.

Betoverende spelletjes

Begeef je in de betoverde wereld van de Frozen film en tover bestaande spelletjes om tot echte Frozen spellen.

Speel Frozen bingo waarbij iedereen een betoverend prijsje kan winnen. Op internet zijn genoeg variaties te vinden. Wij hebben de Bingo van Artsy Fartsy Mama gebruikt. Via deze link kun je de bingo downloaden en zelf printen.

Wie heeft vroeger niet het spel ‘Ezeltje prik’ gespeeld? Met een blinddoek om proberen om de staart van de ezel op de juiste plek te prikken. In plaats van een ezel kun je hiervoor ook de Olaf de sneeuwpop gebruiken en proberen om zijn neus op de juiste plek te plakken.

Je kunt ook meerdere korte spellen verzamelen tot een spellen carousel. Hierbij zorg je voor verschillende spellen op verschillende plekken in en om het huis. Hoe groot je dit maakt, is afhankelijk van de ruimte die je beschikbaar hebt. 

Nog enkele tips 

Vergeet de aankleding niet. Hang blauwe en zilveren slingers op en versier het huis met plaatjes van alle personages.

Zorg voor variatie bij een feestje thuis. Kinderen zijn vaak druk tijdens een feestje en hebben dan minder concentratie. Als je meerdere korte activiteiten organiseert houdt je de aandacht van de kinderen er ook beter bij. 

Soms kan het voorkomen dat iets wat je hebt bedacht totaal niet werkt. De kinderen vinden het niet leuk, of het gaat veel sneller dan je had bedacht. Het is dan handig om een extra activiteit op reserve te hebben. Wij hadden een Frozen playlist klaarstaan op Youtube zodat er gedanst kon worden als er tijd over was. Maar ook de film kijken (of een deel ervan) kan heel goed ingezet worden als extra activiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *