Hoe maak je een uitnodiging voor je kinderfeestje?

Bijna elk kind wordt blij als het een uitnodiging krijgt voor een kinderfeestje. Hoe leuk is het als de uitnodiging past bij het thema van het feestje of dat het een persoonlijke touch heeft. Je kunt het zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt. Kies vooral iets wat bij jezelf past en de tijd die je ervoor hebt. 

Er zijn verschillende manieren om een uitnodiging te maken. Je kunt in de winkel kant en klare kaartjes kopen die je alleen maar hoeft in te vullen. Een andere optie is om zelf met papier en schaar te gaan knippen en plakken. Ben je minder creatief dan zijn er online ook genoeg tools die je helpen met het maken van een uitnodiging. 

In dit artikel bespreek ik verschillende opties voor het maken van een uitnodiging waarbij ik begin met wat je op de uitnodiging zet.

Wat zet je op de uitnodiging? 

Een handig hulpmiddel om niets te vergeten op een uitnodiging is gebruik te maken van de 5 w’s. Wie, wat, waar, wanneer en waarom.
Wie is er jarig? Andere kinderen moeten weten van wie ze de uitnodiging krijgen. Je geeft de uitnodiging vaak zelf, maar een afzender noteer je altijd. 

Wat ga je doen? Je geeft een kinderfeestje! Je kunt bij de wat ook meer uitleg geven over welke activiteit je gaat doen op het kinderfeestje. Ga je naar een speeltuin of heb je al een thema dat leuk is om te delen. 

Waar is het feestje? Hier noteer je waar je de kinderen verwacht. Is dit bij jullie thuis of spreek je af op een locatie. Het is ook handig om te vermelden of jullie de kinderen weer thuis brengen of dat de kinderen opgehaald moeten worden. 

Wanneer is het feestje? Welke datum is het feestje en op welk tijdstip start het. Vergeet niet om een eindtijd te noteren. Is het feestje rond etenstijd, benoem dan ook of de kinderen mee gaan eten.

Waarom is het feestje?  Omdat er iemand jarig is. Handig om te benoemen is hoe oud de jarige wordt. Als andere ouders een cadeautje moeten kopen geeft dit wat meer houvast. 

Een uitnodiging zelf maken 

Je kunt de uitnodiging persoonlijk maken door samen met je kind te gaan knippen en plakken. Haal alle knutselspullen uit de kast en maak mooie persoonlijke en handgeschreven kaarten. Dit kan vrij simpel door een half a4tje dubbel te vouwen en op de voorkant een tekening laten maken. De binnenkant kun je gebruiken voor alle informatie.

Ben je wat minder creatief met papier en schaar of ben je beter thuis op de computer, lees dan snel verder.

Een uitnodiging kopen

De makkelijkste manier om een uitnodiging te maken is om een uitnodiging te kopen in de winkel. Bij de meeste boekhandels heb je keuze uit verschillende uitnodigingskaartjes, maar ook de warenhuizen hebben vaak uitnodigingskaartjes in hun assortiment. Deze kaartjes zijn voorgedrukt en je hoeft zelf alleen de missende informatie in te vullen. Online zijn er ook genoeg winkels die standaard uitnodigingskaarten verkopen. 

Een online tool gebruiken 

Online zijn er veel aanbieders om een persoonlijke kaart te maken. Zo zijn er aanbieders waar je de kaartjes online maakt en per post thuisgestuurd krijgt, maar er zijn ook gratis tools waarbij je de kaarten zelf moet printen. De lijst hieronder is niet compleet maar ik licht mijn persoonlijke favorieten toe.

Een bekende website voor het maken van kaarten is www.kaartje2go.nl. Via deze website heb je veel mogelijkheden voor het personaliseren van een uitnodiging. Er is veel keuze in thema’s en je kunt bijna alles aanpassen naar wens. De uitnodigingen worden verstuurd per 5 stuks en de standaard enveloppen worden gratis bijgeleverd.
Een andere fijne website voor het maken van kaarten is www.hema.nl. Bij de hema heb je iets minder keuze en de mogelijkheden voor personaliseren zijn ook iets minder. Maar de prijs voor de kaartjes is daar ook naar. 

Ben je in de gelegenheid om uitnodigingen zelf te printen, dan is www.canva.com een fijn programma om te gebruiken. Je kunt de app downloaden op je telefoon of tablet maar ook via de computer werkt de site prettig. Waar je wel op moet letten is dat er gratis opties zijn maar ook betaalde pro opties. In je zoekveld kun je dit aanvinken.

Via www.greetz.nl kun je ook je eigen uitnodigingen maken. Je hebt uitnodigingen die je volledig naar wens kunt aanpassen maar er zijn ook uitnodigingen waarbij alle tekst al ingevuld is en die je thuis kunt aanvullen. Je kunt al uitnodigingen afnemen vanaf 1 stuk. Ook is er de mogelijkheid om de uitnodiging gelijk naar de vriendjes of vriendinnetjes te versturen. Je kunt ze ook naar jezelf sturen en daarna persoonlijk uitdelen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *